marți, 30 iulie 2013
Steaua castiga in Georgia
Steaua Bucuresti a reusit sa invinga Dinamo Tbilisi cu 2-0 in deplasare si a obtinut un avantaj important pentru accederea in play-off-ul Champions League.
Desi pare un meci usor, avand in vedere ca Dinamo Tbilisi nu spune mare lucru unor microbisti romani, meciul a fost dificil pentru echipa ros-albastra.
Reghecampf a inceput cu Tatarusanu in poarta, Georgevski, Szukala, Chiriches si Latovcevici in aparare, Pintilii si Bourceanu la inchidere, Popa, Stanciu si Tanase in spatele varfului Nikolic.
De partea cealalta, fostul antrenor al lui Poli Timisoara acum pe banca lui Dinamo, Dusan Uhrin a inceput tot cu un sistem 4-5-1 cu Loria in poarta, Seturidze, Kvaratskhelia, Ustaritz si Glisici in aparare, Merebashvili, Grigalashvili, Khmaladze, Kvirkvelia si Dvali la mijloc si spaniolul Xisco in atac.
Prima repriza a fost echilibrata cu Steaua incercand sa domine mijlocul terenului si Dinamo jucand pe contre. Cele mai mari ocazii le-au apartinut lui Nikolic sut din unghi aparat de Loria pentru Steaua si Grigalashvili pentru Dinamo la o minge respinsa de Tatarusanu. In rest cele doua echipe s-au blocat, inchizandu-se bine.
La pauza antrenorul Stelei a facut o schimbare foarte inspirata prin inlocuirea lui Stanciu, cu un joc foarte slab astazi, cu Iancu.
Primele doua ocazii ale reprizei secunde au apartinut Stelei, Popa sutand mult peste la o pasa foarte buna a lui Tanase si la sutul lui Tanase respins greu in corner de portarul georgian.
In minutul 60 la o degajare a lui Loria, Chiriches nu intervine, balonul ajunge la Xisco care il obliga pa Latovcevici sa comita hent in careu si arbitrul acorda penalti. Din fericire Xisco, golgheterul lui Dinamo, a sutat slab si Tatarusanu a retinut. Portarul roman are meritul de a-l fi asteptat pe spaniol sa atinga balonul si apoi sa se arunce.
Imediat dupa primirea golului Steaua a reactionat si a inscris la un sut frumos al lui Iancu la coltul scurt.
In urma caderii psihice a georgienilor Steaua a mai avut trei ocazii de a mai marca, mai intai la capul lui Szukala putin pe langa poarta si apoi la suturile lui Iancu si Tanase respinse de Loria. Golul al doilea al Stelei a venit firesc la o actiune individuala a lui Tanase care a pasat din unghi pentru acelasi Iancu care a sutat plasat.
Pana la sfarsitul meciului Steaua a mai avut o doua ocazii, mai intai la sutul lui Bourceanu si apoi la bara lui Tanase, dar s-a terminat 2-0 pentru echipa din Ghencea.
Returul pare usor, dar Dinamo Tbilisi este o echipa artagoasa care se bate pentru fiecare minge si jucatorii romani pot avea probleme. In cazul in care transferul telenovela al lui Chiriches se realizeaza, apararea Stelei va slabi. Oricum ar fi mai sunt multe lucruri de asezat in jocul Stelei, aripile nu functioneaza, apararea pare fragila, mai ales pe mijloc, iar lipsa unui atacant de careu adevarat incepe sa se simta.
luni, 22 iulie 2013
Chris Froome a castigat Turul Frantei editia 2013
Sud-africanul Chris Froome a castigat Turul Frantei editia 2013. Ciclistul de la Sky, ocupant al locului 2 in editia 2012, i-a devansat pe columbianul Quintana Rojas Nairo Alexander cu 4 minute si pe spaniolul Rodriguez Oliver Joaquin cu 5 minute, in timp ce Alberto Contador s-a clasat pe locul 4 la peste 6 minute de castigator.
In absenta castigatorului editiei trecute, Bradley Wiggins accidentat, Froome, nascut in Kenya, a devenit principal favorit la inceputul intrecerii. El a devenit primul african care castiga Turul Frantei. In aceasta editie Froome a castigat 3 etape, din care doua etape montane si un contratimp, ceea ce dovedeste ca este un ciclist complet.
Castigatorul tricoului verde, al castigatorului la puncte, a revenit in aceasta editie ca si in editia 2012, slovacului Peter Sagan de la Cannondale, in timp ce trofeul de cel mai bun catarator si trofeul celui mai bun tanar ciclist din tur i-au revenit lui Quintana Rojas Nairo Alexander de la Movistar.
Competitia rezervata echipelor a fost castigata in acest an de Saxo-Tinkoff.
Sa speram ca editia 2014 va fi mai animata, cu mai multi pretendenti la titlu prin revenirea lui Bradley Wiggins dar si a lui Alberto Contador.
vineri, 19 iulie 2013
Tito Vilanova nu mai este antrenorul Barcelonei
Zvonurile despre demisia lui Tito Villanova, antrenorul lui FC Barcelona, s-au confirmat. Omul care a preluat stafeta de la Pep Guardiola a decis sa demisioneze, avand in vedere ca tumoarea de care sufera a recidivat si trebuie sa urmeze un nou tratament in Statele Unite. Parte din sezonul trecut Tito a petrecut-o in SUA tot pentru aceasta problema, echipa fiind condusa de secundul Jordi Roura. Conducerea Barcelonei a aratat atunci caracter, cand nu l-a fortat pe tehnician sa demisioneze desi a parasit echipa aproximativ 3 luni pentru tratament.
Multi critica faptul ca nu a demisionat la sfarsitul sezonului trecut, lucru care mie nu mi se pare bun. Vilanova a adus un nou titlu Barcelonei si a inceput reconstructia echipei, mult prea batrana dupa plecarea lui Guardiola, ceea ce nu este putin lucru. Pregatirile echipei pentru sezonul urmator sunt la inceput, un nou tehnician are timp sa isi puna in aplicare ideile, asa ca omul nu a gresit.
La conferinta de presa prin care a fost anuntata demisia lui Tito Villanova a fost prezent tot lotul Barcei si conducerea executiva care a aratat inca o data ca Barca a fost si este o mare familie.
Posibilii inlocuitori sunt Marcelo Bielsa, fostul antrenor al lui Bilbao, Lorenzo Serra Ferrer, fost antrenor al lui Betis si al Barcei si Luiz Enrique, fost mare jucator al echipei si fost antrenor al echipei secunde a clubului blaugrana si al lui AS Roma, care are insa dezavantajul de a fi preluat recent postul de antrenor al Celtei Vigo. Dintre tot mie cel mai potrivit mi se pare a fi Bielsa, un antrenor ofensiv, adaptat jocului Barcei.
duminică, 7 iulie 2013
Murray si Bartoli castigatori la Wimbledon 2013
Editia surprizelor, Wimbledon 2013, in care favoriti ca Roger Federer, Rafa Nadal sau Serena Williams au fost eliminati prematur, a avut doi castigatori surpriza.
La masculin, scotianul Andy Murray, a reusit sa il invinga pe Novak Djokovic in 3 seturi, 6-4, 7-5, 6-4, devenind primul englez care castiga trofeul londonez dupa 77 de ani. Influenta antrenorului Ivan Lendl si el mare campion al tenisului se vede, scotianul reusind sa castige al doilea trofeu de Grand Slam dupa US Open in 2012. Pentru Djokovic semifinala cu David Ferrer castigata in 5 seturi si-a aratat efectuele, sarbul pierzand fara drept de apel in fata scotianului Murray, dar pastrandu-si prima pozitia in clasamanetul mondial. Ultimele 4 editii ale Wilbledon-ului au fost castigate de “jucatorii momentului”, Nadal 2010, Djokovic 2011, Federer 2012 si Murray 2013.
La feminin s-a impus frantuzoaica Marion Bartoli, cap de serie 15 care a invins-o in finala pe Sabine Lisicki din Germania cu 6-1, 6-4. De remercat ca Bartoli nu a invins pana in finala nici o jucatoare de top. Este primul trofeu de Mare Slam din cariera frantuzoaicei care devine a treia sportiva din Hexagon care castiga Wimbledon-ul dupa Mary Pierce si Amelie Mauresmo.
La dublu masculin s-au impus fratii Bob si Mike Bryan, principalii favoriti, care au invins perechea Ivan Dodig (Croatia)-Marcelo Mello (Brazilia) cu 3-6, 6-3, 6-4, 6-4.
La dublu feminin s-a impus perechea compusa din Su-Wei Hsieh (Taiwan)-Shuai Peng (China), favorite 8, care au invins perechea din Australia Ashleigh Barty - Casey Dellacqua cu 7-6, 6-1.
La dublu mixt s-a impus perechea Daniel Nestor-Kristina Mladenovic care au invins in finala cu 7-5, 2-6, 8-6 perechea Bruno Soares-Lisa Raymond.
2013 nu a fost anul romanilor la Wimbledon, jucatorii de simplu din tara noastra fiind eliminati din primul sau al doilea tur, iar Horia Tecau si noul sau partener, Max Mirnyi, fiind eliminat in turul 3 la dublu masculin. Singura performera a Romaniei la aceasat editie a fost junioarea Ioana Ducu care a pierdut in semifinalele de dublu feminin.
vineri, 5 iulie 2013
Desfiintarea Oltchimului
Dupa semifinala pierduta in fata lui Gyor presedintele Handbal Club Oltchim Ramnicu Valcea, Petre Berbecaru dadea asigurari ca echipa va continua si in sezonul 2013 – 2014. Din pacate au fost doar vorbe in vant. Imediat dupa finalul campionatului jucatoarele de valoare au parasit echipa, la fel ca antrenorul Jakob Vestergaard, iar in final echipa s-a desfiintat. Primaria a infiintat HC Oltenia, cu jucatoarele ramase, dar fara palmares sau nume, implicate in procesul de insolventa al combinatului. Asa cum a spus si presedintele federatiei, Cristian Gatu, noua echipa a primariei se va lupta pentru evitarea retrogradarii in acest sezon.
Din pacate se dovedeste si in acest caz ca Romania nu reuseste sa gaseasca solutii pentru pastrarea unuia dintre cele mai importante branduri de tara. Nici o firma sau autoritate nu a incercat sa achizitioneze de la combinatul din Ramnicu Valcea echipa de handbal. Nici macar mascaricii ca Dan Dionescu nu s-au inghesuit sa cumpere echipa. Gruparea care tocmai s-a desfiintat a fost infiintata in 1973, a castigat de 19 ori campionatul Romaniei, de 14 ori Cupa Romaniei, a ajuns in finala Ligii Campionilor in sezonul 2009-2010 si in semifinalele Ligii in sezoanele 1989-1990, 1991-1992, 2008-2009, 2011-2012 si 2012-2013.
In mod sigur sezonul urmator al campionatului intern de handbal feminin va fi mai palpitant, cu echipele din Deva, Cluj sau Zalau avand sanse sa castige competitia, dar handbalul romanesc si-a pierdut vedeta, echipa fanion. Mare pacat!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)