sâmbătă, 23 noiembrie 2013
Un derby Merceyside superb
A fost un meci superb, in care Liverpool a deschis scorul in minutul 5 prin Coutinho, iar Everton a egalat in minutul 8 prin Kevin Mirallas.
Inamicul tribunelor de pe Goodison Park, Luis Suarez, i-a readus pe “cormorani” in avantaj prin golul marcat in minutul 18, 2-1 fiind scorul primei reprize.
La inceputul celei de a doua reprize cele doua echipe au ratat ocazii foarte mari de a marca, atacantii “caramelelor” fiind blocati de portarul lui Liverpool, Minollet. Si Liverpool a avut o ocazie uriasa, in minutul 65 prin Joe Allen care a ratat singur cu portarul lui Everton. Acesta a fost momentul care putea inchide meciul, in minutul 72 Romelu Lukaku, atacantul imprumutat de Chelsea reusind egalarea pentru Everton dupa o faza prelungita de atac. Tot el a adus “caramele” la conducere in minutul 82 la o lovitura de colt.
In minutul 90 Liverpool a reusit egalarea, la o lovitura libera a lui Steven Gerrard balonul fiind reluat in poarta de Daniel Sturidge.
Mi s-a parut unul dintre cele mai frumoase derby-uri ale orasului Liverpool pe care le-am vazut, in care echipele au fost preocupate de atac si mai putin de aparare. Dupa acest 3-3, Liverpool se afla pe locul 2 la un punct de Arsenal, in timp ce Everton a urcat pe 6 in Premier League la 4 puncte de primul loc.
marți, 19 noiembrie 2013
Am "Piturcit"-o din nou
Romania a ratat calificarea la campionatul Mondial din Brazilia 2014 nereusind sa intoarca rezultatul din meciul din Grecia, 3-1.
Bineinteles ca, din nou, arbitrul are partea sa de vina, neacordand un penalty pentru Romania, dar cei mai vinovati sunt grecii, care au fost prea buni pentru nationala Romaniei.
Cu Tatarusanu in poarta, Matel, Goian, Chiriches si Rat in aparare, Torje, Hoban, Maxim si Tanase la mijloc, Stancu si Marica in atac, Romania nu a reusit nimic in prima repriza, incasand un gol la o pasa in adancime, pe modelul primului gol luat in Grecia acelasi Mitroglou deschizand scorul.
In a doua repriza grecii ne-au dat sperante reusind sa isi dea un autogol, dar noi tot nu am avut o idee de joc. Am avut doua suturi periculoase pe poarta din care cel al Hoban merita remarcat, dar cam atat. Romania a avut un minutul 75 un penalty neacordat de arbitru la un hent in careu al lui Holevas, dar nu aici sta problema ratarii acestei calificari.
Lipsa ideilor de joc, baloanele lungi pe varfuri, in conditiile in care fundasii greci erau cu o palma peste atacantii romani, jocul haotic in care Maxim nu avea cu cine sa paseze si incerca biciclete sau apatia lui Tanase arata ca Romania nu a avut o tactica de joc.
Dupa aceasta noua ratare de calificare in care un stadion intreg i-a strigat “demisia” si dupa jocul mediocru al nationalei ar fi normal ca Victor Piturca sa demisioneze. Chiar daca selectionerul considera ca “ne-am autodepasit” in preliminarii, pentru toti microbistii care s-au uitat la televizor si care au tinut cu Romania si pentru cei 50.000 oameni care au fost prezenti pe stadion el tot trebuie sa plece.
Lasa-ne!
sâmbătă, 16 noiembrie 2013
Romania invinge Canada la rugby
Al doilea meci test al toamnei pentru nationala de rugby a Romaniei s-a desfasurat in fata reprezentativei Canadei.
Canada ocupa locul 14 in clasamentul mondial al Federatiei Internationale de Rugby in timp ce tricolorii se gasesc pe locul 17.
Ca si in meciul cu Tonga, Romania a castigat la limita, 21-20, victoria fiind adusa in ultimul minut.
Antrenorul Lynn Howels a inceput cu urmatorul cincisprezece: linia intai Lazar, Turashvili si Ion Paulica, linia a doua Coste si Sirbe, linia a treia Lucaci, Macovei capitanul echipei si Burcea, mijlocas la gramada Surugiu, mijlocas la deschidere Calafeteanu, centrii Vlaicu si Csaba Gal, aripi Ionita si Dumitru, fundas Fercu.
Romania a inceput in atac meciul reusind doua transformari de lovituri de pedeapsa prin Florin Vlaicu. Avantajul a fost anulat prin eseul lui Tyler Ardron transformat de Harry Jones si Canada trecea la conducere 7-6. Pana la finalul primei parti, Surugiu a primit cartonas galben si o eliminare de 10 minute, iar acelasi Vlaicu a mai transformat doua lovituri de pedeapsa, astfel ca repriza s-a incheiat 12-7 pentru nationala Romaniei.
A doua repriza a inceput in nota de dominare a Canadei care a reusit 10 puncte prin eseul lui Harry Jones transformat tot de el si prin lovitura de pedeapsa a aceluiasi jucator. Ca si cu Tonga, romanii s-au trezit cand au fost condusi, iar apararea canadiana a facut mai multe greseli, doua lovituri de pedepsa fiind transformate de Vlaicu si Romania conducea inainte de ultimul minut cu 18-17.
Ultimul minut a adus cate 3 puncte pentru fiecare parte, mai intai Harry Jones pentru Canada si apoi, la ultima faza, Vlaicu pentru Romania transformand cate o lovitura de pedeapsa.
Florin Vlaicu, folosit in acest meci centru, a avut un procentaj de 100% la lovituri de pedeapsa, in timp ce transformerul Canadei, Harry Jones, a ratat de doua ori.
Ca si in meciul cu Tonga, Romania a luptat pana la final aruncandu-se spre buturile adverse. Din pacate nu am reusit sa spargem apararea canadienilor, au fost faze in care incercam sa obtinem lovituri de pedeapsa provocand aglomerari tocmai pentru ca nu puteam ajunge in 22-ul advers. Nu am reusit nici un eseu in acest joc poate si datorita faptului ca jocul pe trei sferturi nu a functionat, balonul ajungand de putine ori la aripi pe faza ofensiva. Mi-a placut jocul in gramada al Romaniei, linia intai a noastra formata din Mihaita Lazar, Otar Turashvili si Ion Paulica fiind net superioara canadienilor.
O problema pe care am vazut-o cu Tonga si acum s-a repetat cu Canada este cea a eliminarilor, in acest meci Surugiu vazand galben dupa o faza care putea fi evitata. Canada mi s-a parut o echipa iute, formata din jucatori atletici, care a reusit sa sparga usor apararea Romaniei, printr-un joc pe trei sferturi foarte bun.
Urmatorul meci test al Romaniei, si poate cel mai dificil din seria de trei, este sambata, 23.11.2013 in fata nationalei Fiji.
Pe un altfel de stadion
Dupa infrangerea “dureroasa” de la fotbal suferita in fata Greciei am fost la un meci de rugby, pe stadionul National de Rugby Arcul de Triumf. Meciul in fata Canadei a fost unul test, dar stadionul a fost plin.
Arena de aproximativ 3.500 de locuri aflata in apropierea bisericii Casin pe bulevardul Marasti este una foarte intima. Vechi de aproape 100 de ani, “terenul de la sosea” te intampina cu Rugby Shop de unde fanii isi pot procura baloane ovale, fulare sau tricouri ale echipei nationale.
Spre deosebire de meciurile echipei nationale de fotbal, la rugby, in interiorul stadionului se gaseste bere sau vin fiert, alaturi de bauturi carbogazoase.
Ceea ce este foarte frumos este insa atmosfera si fanii. La intonarea imnurilor de stat ale celor doua echipe intreg stadionul s-a ridicat in picioare, iar imnul echipei adverse nu a fost huiduit, fiind chiar aplaudat. Prezenta fanfarei confera evenimentului un aspect de sarbatoare.
Publicul cunoscator te face sa te simti de-al casei, chiar daca nu te pricepi la regulile jocului. Asa cum este pe teren este si in tribune. In rugby numai capitanul echipei poate discuta cu arbitrul si astfel tribuna nu protesteaza la fiecare decizie a acestuia din urma. Eu unul nu am auzit nici o injuratura din partea publicului. Poate si din aceasta cauza din public fac parte foarte multi copii si doamne.
Va vor suprinde fanii prezenti la arena.
Va invit sa mergeti la un meci de rugby al echipei nationale a Romaniei.
Meciul impotriva nationalei Fiji din 23 noiembrie poate fi urmatoarea ocazie.
vineri, 15 noiembrie 2013
Nationala Romaniei esec dureros in fata Greciei
Nationala de fotbal a Romaniei a suferit o infrangere cu 3-1 in fata echipei Greciei in meciul tur din barajul pentru Campionatul Mondial din 2014.
Nu a fost, asa cum ne asteptam, un meci spectaculos, dar trebuie sa admitem ca Grecia ne-a fost superioara. In primul rand la nivel tactic.
Dupa o astfel de infrangere, care putea fi mai mare daca lovitura de cap a lui Samaras de la ultima faza gasea spatiul portii, aceasta trecand putin peste, sau daca Mitroglou nu rata singur cu Lobont, Ciprian Marica a considerat ca de vina au fost arbitrii, care “ne-au taxat de fiecare data”. Cu exceptia primului gol marcat din ofsaid de catre greci, care este o greseala a tusierului, nu cred ca centralul a dezavantajat Romania. Cred ca ne-am dezavantajat singuri si, cel mai mult, ne-a dezavantajat propriul antrenor si tactica lui.
Cel mai tare m-a surprins declaratia selectionerului Romaniei: “Cand joci contra unei echipe valoroase e greu sa ataci. Grecia e formata din jucători extrem de valorosi ……… Din pacate noi n-avem jucatori de valoare care sa suplinească absentele, dar vom încerca cu cei pe care-i avem să caştigam. Sa ne reinventam? Nu stiu ce am putea să reinventam pentru retur. Grecia are jucatori foarte valorosi”.
Parerea mea este ca Grecia este o echipa de batut, cu o aparare lenta care poate fi depasita. Dar trebuie sa joci. In fata Greciei, Romania nu a incercat sa joace ofensiv, nu a avut initiativa, ne-am bazat prea mult pe faptul ca Grecia este o echipa anosta, care nu marcheaza. Asa este, dar am uitat ca Grecia a castigat multe meciuri fara a primi gol. Cu exceptia golului lui Stancu, inscris pe o greseala de marcaj a apararii elene la un corner, nu imi aduc aminte de vreo faza periculoasa a tricolorilor.
Nu este normal ca Romania sa inceapa in acest moment fara singurul jucator autentic de creatie pe care il are, Maxim, din primul minut. Cocis nu are ce sa caute la nationala. In meciul in fata grecilor atat Tanase cat si Rat au fost extrem de slabi, dar Tanase a fost schimbat abia in minutul 87.
Sunt curios ce va juca Romania la Bucuresti unde nu mai are decat sansa atacului, dar chiar trebuie sa se reinventeze.
Indiferent ce va fi, nu trebuie sa ne mai furam caciula singuri si, chiar si daca vom reusi sa ne calificam in Brazilia, Piturca trebuie sa plece de la nationala.
joi, 14 noiembrie 2013
Plecarea lui Mitica Dragomir de la LPF
Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Romania, a fost invins cu 11 voturi la 7 la alegerile pentru un nou mandat la sefia acestei institutii de catre Gino Iorgulescu.
Opinia multor oameni din fotbal este ca aceasta schimbare este binevenita, dar sa nu ne imaginam ca Gino este un mielusel. Fost presedinte la Progresul Bucuresti, devenit, inainte de desfiintare, daca nu luam in considerare echipa ce activeaza in Divizia D, FC National, Iorgulescu este unul dintre oamenii care au creat cooperativa meciurilor trucate. Ne aducem aminte cum a vandut o echipa intreaga la Poli Timisoara. El este cel care a vandut un jucator unei firme din Antilele Olandeze pe nimic, aceasta firma vanzandu-l ulterior pe acest jucator la Poli.
Este clar ca lumea se saturase de Dragomir. Scandalurile continue, comisiile care judecau dupa starea vremii, jucatorii transferati pe blat si, culmea nesimtirii in opinia mea, nedreptatea impotriva Craiovei, au facut din Dragomir un inamic pentru multi. Mitica isi poate vedea acum de afacerile proprii si poate raspunde mai usor la intrebarile DNA legate de Craiova si de contractul de televizare / sponsorizare cu RCS.
Ideile lui Iorgulescu cu un nou sef la Comisia Centrala a Arbitrilor, un strain pe modelul Collina, sistem competitional cu 16 echipe, atragerea de fonduri europene, stabilirea de atributii clare pentru comisii, o conlucrare mult mai buna cu federatia si aici poate rezolvarea problemei acestor comisii, aparenta deschidere fata de presa si fata de public si, cel mai important, sustinerea pentru fotbalul juvenil, sunt cel putin la nivel de intentii lucruri care l-au ajutat pe Iorgulescu sa castige lupta cu Dragomir. Pe langa aceste dorinte pe care sper ca Gino Iorgulescu sa le puna in practica, eu unul imi doresc ca si la Federatie sa fie o schimbare, poate prin numirea lui Gica Popescu si, cele doua organisme sa conlucreze mult mai bine pentru binele fotbalului romanesc, care este foarte jos in acest moment.
luni, 11 noiembrie 2013
Novak Djokovic a castigat Turneul Campionilor editia 2013
Novak Djokovic si-a pastrat trofeul de la Turneul Campionilor castigat in anul 2012, dupa ce l-a invins in finala pe Rafael Nadal cu 6-3, 6-4.
Meciul a inceput bine pentru sarb care a reusit chiar in primele trei game-uri un break si scorul a devenit 3-0, aceasta si pe fondul nervozitatii lui Nadal. Spaniolul a revenit si a castigat la randul sau pe serviciul sarbului egaland, dar Djokovic a reusit inca un break si si-a adjudecat setul cu 6-4. Si in al doilea set Nole a reusit un break rapid, iar apoi a reusit sa isi pastreze avantajul pana la final pentru a castiga titlul.
In ciuda castigarii Turneului Campionilor, Djokovic termina pe pozitia a doua in clasamentul mondial al jucatorilor de tenis. Sarbul a castigat in acest an numai un turneu de mare slam, Australian Open, in timp ce spaniolul, numarul 1, a reusit sa castige Roland Garros si US Open. Pentru Novak Djokovic este al treilea Turneu al Campionilor din cariera, dupa cele din 2008 si 2012.
sâmbătă, 9 noiembrie 2013
Romania invinge Tonga la rugby
Romania a reusit sa invinga echipa statului Tonga intr-un meci test disputat la Bucuresti cu scorul de 19-18, la pauza 6-6. A fost prima partida disputata vreodata intre Romania si Tonga. Tonga este un arhipelag situat in Pacific de 150 insule, din care doar 40 locuite de aproximativ 115.000 de locuitori si un teritoriu de 750 km patrati. Rege este Topou al VI-lea iar limbile utilizate sunt tongana si engleza. Tonga este denumita “perla Pacificului de Sud”, fiind vizitata anual de aproximativ 100.000 de turisti.
Echipa de rugby a statului Tonga ocupa locul 11 in clasamentului Federatiei Internationale de Rugby, in timp ce Romania se gaseste pe pozitia 17 in acelasi clasament.
Pentru Romania, antrenorul galez Lynn Howells a inceput cu Lazar, Turashvili si Ion Paulica in linia intai, Popirlan si Sirbe linia a doua, Lucaci, Ursache flankeri, Macovei mijlocas la inchidere, Surugiu mijlocas la gramada, Calafeteanu uvertura, Vlaicu si Gal centrii, Hihetah si Dumitru aripi si Fercu fundas.
Cei care au deschis scorul au fost romanii prin lovitura de pedeapsa a lui Vlaicu faza la care romanul a reusit “bara-gol” daca folosim un termen des intalnit in fotbal dar rar in rugby, tongalezii egaland prin Apikatoa, tot acest jucator reusind sa aduca echipa din Pacific in avantaj, Vlaicu egaland inainte de pauza tot printr-o lovitura de pedeapsa.
In prima repriza romanii au mai ratat un drop, o lovitura de picior cazuta, prin Calafeteanu.
In repriza a doua Macovei a reusit primul eseu al meciului si singurul pentru Romania, transformat de Vlaicu si scorul era 13-6 pentru Romania. Tot Vlaicu a mai reusit sa transforme o lovitura de pedeapsa ducand scorul la 16-6. In acest moment capitanul Romaniei Mihai Mavocei a vazut cartonasul galben, fiind eliminat 10 minute.
“Vulturii”, jucatorii din Tonga, au reusit apoi sa marcheze un eseu prin Vungakoto transformat de catre Apikatoa si Romania conducea conducea cu 16-13. Romania a mai avut un jucator eliminat 10 minute, Vlaicu vazand si el galben. In superioritate numerica jucatorii din Tonga au reusit sa treaca in avantaj prin eseul reusit de Helu transformarea fiind ratata de Apikatoa.
In ultimul minut al partidei acelasi Vlaicu a adus victoria Romaniei cu 19-18 reusind transformarea unei lovituri de pedeapsa.
Este o victorie importanta pentru Stejari, obtinuta in fata unui adversar foarte valoros. Mi-a placut organizarea in joc a echipei Romaniei care a facut fata cu succes rapizilor tongalezi. De asemenea, Romania, chiar si in inferioritate numerica, nu a cedat in gramada, un lucru imbucurator.
Urmatorul meci test al Stejarilor va fi pe 16 noiembrie in fata echipei Canadei.
miercuri, 6 noiembrie 2013
Steaua doar egal la Basel
Steaua venea pe arena lui FC Basel, St. Jakob, cu gandul la victorie, singura care mai mentinea echipa lui Reghecampf in cursa pentru primavara europeana.
Antrenorul Stelei a inceput cu sistemul sau obisnuit 4-2-3-1 renuntand la 3-4-3 folosit in campionatul intern. In poarta a fost Tatarasanu, in aparare Georgievski, Gardos, Szukala si Latovlevici, la inchidere Bourceanu si Pintilii, mijlocasi ofensivi Popa, Stanciu si Tanase, iar in atac Piovaccari.
De partea cealalta, Murat Yakin a inceput tot cu un 4-2-3-1 cu Sommer in poarta, Voser, Schar, Ivanov si Xhaka in aparare, Die si Fabian Frei inchizatori, Salah, Delgado si Stocker mijlocasi ofensivi si Streller atacant.
Jocul a inceput cu elvetienii in atac si Steaua incercand sa se impuna la mijlocul terenului prin recuperari si contre. Prima ocazie mare a avut-o Basel la lovitura libera executata putin pe langa poarta de Delgado. Steaua a cerut apoi un penalti la cazatura in careu a lui Piovaccari la un duel cu Shaer. Nu cred ca se putea da, a fost un umar la umar destul de des intalnit.
Deschiderea scorului a venit in minutul 17 si a fost reusita de Steaua, la o minge in adancime a lui Szukala, Piovaccari pacaleste ofside-ul elvetienilor si pleaca pe culoar dintre cei doi fundasi centrali reusind sa inscrie dupa ce l-a culcat pe portarul Sommer.
Imediat dupa primirea golului elvetienii au avut doua ocazii bune de a inscrie, prima data prin Frei care a sutat puternic peste poarta lui Tatarusanu si apoi la sutul din unghi al lui Salah respins in corner de portarul Stelei.
Pana la sfarsitul primei reprize Steaua a avut o ocazie mare de a marca la cornerul batut de Bourceanu balonul fiind trimis catre poarta de Szukala si, din respingere, Gardos trimite o lovitura de cap care este respinsa cu un reflex frumos de catre Sommer.
Dupa ocazia buna din minutul 50 cand sutul lui Stanciu trece putin pe langa poarta, Steaua a inceput, ca de obicei, sa apere acest scor de 1-0, stand aproape de poarta proprie si incercand contre firave.
Elvetienii s-au aruncat spre poarta avand cateva ocazii importante, mai intai la lovitura de cap a lui Ivanov care a trecut putin pe langa poarta, apoi in minutele 70 si 75 Szukala si Gardos respingand baloanele trimise spre poarta si Steaua a scapat fara gol.
Insistenta jucatorilor lui Basel s-a concretizat in minutul 92 cand rezerva Sio a profitat de lipsa de marcaj a lui Geogievski si a sutat la coltul lung invingandu-l pe Tatarusanu. Putem spune ca norocul pe care Steaua l-a avut in meciul tur cand Tatu a egalat din nimic s-a intors impotriva romanilor, dar trebuie sa recunoastem ca Steaua nu a aratat nimic in repriza a doua a meciului de la Basel. Pentru o echipa mica asa cum este Steaua este greu de crezut ca nu vei lua gol aparadu-te o repriza intreaga.
Dupa acest egal Steaua are sanse minime de a prinde primavara europeana, fiind pe ultimul loc al grupei cu 2 puncte.
Din pacate pentru Reghecampf si echipa sa, stilul de joc defensiv, in care nu ies la joc, lipsa de forma a lui Adi Popa care pierde baloane aiurea, a lui Georgievski care a facut jocuri foarte slabe in fata lui Shalke, Chelsea si Basel, absenta rezervelor de valoare isi spun cuvantul. Este greu sa speri la primavara europeana chiar si in Europa League cand nu ai un fundas dreapta de rezerva, Rapa fiind departe, iar Matei se impiedica in iarba si se poate accidenta din nou. Steaua l-a transferat in vara pe Kapetanos, un varf lent, cu o lovitura foarte buna de cap, dar care mie mi se pare ca nu se potriveste cu jocul Stelei.
Ratarea calificarii in primavara este probabil sfarsitul pentru mai multi dintre jucatori la Steaua, Tatarusanu si Bourceanu fiind la final de contract, Latovlevici si Szukala, jucatori de nationala, fiind urmariti de cateva echipe.
Sper ca in locul lor sa fie transferati tineri de valoare, fara aere de vedete asa cum este cazul lui Adrian Cristea, care sa se potriveasca jocului Stelei.
Reghe, un antrenor fara mari realizari cu exceptia titlului realizat in sezonul trecut, trebuie sa invete din greseli si sa abandoneze antijocul in favoarea jocului deschis, de posesie, mai ales ca sistemul 4-2-3-1 pe care il foloseste se potriveste unui astfel de joc.
duminică, 3 noiembrie 2013
Simona Halep castiga Turneul de la Sofia
Simona Halep a reusit sa castige turneul de la Sofia dupa victoria cu 2-1 la seturi (2-6, 6-2, 6-2) in fata australiancei Samantha Stosur.
Turneul de la Sofia este, alaturi de turneul de la Istanbul, turneul care incheie sezonul feminin de tenis. Daca turneul de la Istanbul cuprinde jucatoarele aflate pe primele 8 pozitii mondiale in clasamentul WTA, turneul de la Sofia este rezervat jucatoarelor aflate pe urmatoarele 8 pozitii.
Halep a inceput greu finala si a pierdut primul set cu 6-2, australianca reusind un break in al doilea si in al patrulea game, fara ca romanca sa reuseasca vreunul.
Setul doi a inceput tot cu Stosur la serviciu, dar de aceasta data Halep a reusit 3 break-uri in timp ce Stosur numai unul si scorul acestui set a fost de 6-2 pentru romanca.
In setul decisiv s-a mers cap la cap pana la 2-2 cand Halep a reusit un break, moment in care austarlianca a cazut, pierzand toate game-urile pana la final.
Halep, principala favorita a turneului de la Sofia, a castigat Grupa Serdika fara a pierde vreun set dupa victorii in fata lui Alize Cornet, Anastasia Pavliucenkova si Elina Svitolina, iar in semifinale a castigat in fata sarboaicei Ana Ivanovic cu 2-6, 6-1, 6-3.
Cu 5 turnee castigate in acest an, romanca va urca pe locul 11 in clasamentul WTA.
vineri, 1 noiembrie 2013
Maxim Mania
Presa din Romania are un talent deosebit de a face din jucatorii echipei nationale de fotbal a Romaniei mici vedete in campionatele un acestia joaca. Fiecare evolutie a acestora ii entuziasmeaza pe jurnalistii romani desi in mai multe cazuri nu ar trebui.
Sa ne aducem aminte de Mutu la transferul sau la Ajaccio. Acum a venit randul lui Maxim, Torje, Chiriches sau Marica.
Alexandru Maxim este deja in vederile lui Dortmund conform GSP. Romanul are evolutii bune la Stuttgart, o echipa de mijlocul clasamentului in Germania in acest moment. Echipa este formata din jucatori tineri, fara multa experienta, iar un jucator ca Maxim, care evolueaza pe postul de coordonator a prins foarte bine. Este normal ca el sa dea pase de gol coechipierilor. De aici pana la a spune ca este urmarit de Borussia Dortmund este putin cam mult. Maxim este proaspat transferat in Germania, nu a suferit inca nici o accidentare pentru a vedea capacitatea lui de revenire, iar o echipa mare tine cont si de astfel de aspecte. De asemenea, Stuttgart nu evolueaza in cupele europene, iar pentru Maxim acesta este un dezavantaj. Am mai citit o comparatie intesanta a lui Maxim cu Ronaldinho, acesta fiind numit “noul Ronaldinho al Germaniei”. Conform jurnalistilor romani, Maxim a trimis de mai multe ori balonul in plasa la un antrenament, lucru pe care ei l-au asemanat cu faptul ca Ronaldinho a trimis de mai multe ori mingea in bara tot la o sedinta de pregatire. In afara de faptul ca cei doi joaca pe postul de coordonator de joc, imi este greu sa gasesc alte asemanari. Ronaldinho nu a jucat niciodata in Germania, cei doi nu seamana fizic, iar jocul lui Maxim nu se bazeaza pe dribling asa cum face brazilianul. Ronaldinho este un jucator spectaculos, pe cand Maxim mi se pare a fi un jucator de echipa. Nici din punct de vedere media nu au nimic in comun. In timp ce Maxim a tinut prima pagina a ziarelor de scandal pentru scurt timp datorita scurtei relatii cu Madalina Pamfile, vedeta braziliana se da in spectacol la fiecare carnaval, fiind numit chiar "ciocanul pneumatic" de catre una dintre admiratoarele sale.
Conform presei din Romania, Torje a fost printre cei mai buni jucatori ai lui Espanyol in meciul Barcelona – Espanyol terminat 1-0. Conform site-ului Goal.Com evolutia romanului a fost cotata la 2,5, fiind alaturi de Sergio Garcia si Abraham cei mai slabi jucatori ai echipei catalane.
Ciprian Marica, proaspat transferat la Getafe, are o evolutie buna la echipa madrilena, dar in sistemul 4-5-1 utilizat de antrenorul Luis Garcia el este rezerva lui Adrian Colunga. Daca analizam mediile lui Adrian Colunga si a lui Marica vom constata ca romanul are cu cel putin jumatate de punct mai putin decat jucatorul spaniol.
Chiriches, transferat pentru o suma mare la Tottenham, are multa presiune pe capul sau. In primele partide ca titular in campionat pentru londonezi, Chiriches a evoluat in centrul defensivei alaturi de Dawson. Evolutia sa nu a fost decat in partida cu Aston Villa foarte apreciata. In partida cu Hull City romanul a fost nesigur, fiind declarat printre cei mai slabi jucatori, gresind si la unul dintre golurile primite de echipa sa. De asemenea, englezii considera ca romanul, care joaca fundas central, ar trebui sa evite urcarile in atac in dribling, lucru foarte firesc. Conform GSP, romanul impresioneaza prin urcarile sale in atac.
Despre Latovlevici am citit ca este urmarit de Monaco. Este foarte imbucurator acest lucru, dar daca aceasta stire provine de la impresarul sau este putin probabila. Acesta are interesul sa castige cat mai mult dintr-un transfer al romanului. Am cautat sa gasesc un articol in presa franceza care sa sustina un eventual transfer si nu am gasit nimic.
Mi se pare ciudata aceasta infrumusetare a modului in care joaca sau se transfera internationalii romani. Nici unul dintre jucatorii romani actuali nu a confirmat la echipa la care joaca, au facut cel mult impresie buna. Cand vor ajunge sa confirme la echipe precum PSV sau Galatasaray, dupa modelul Gica Popescu atunci cu siguranta ca vor fi urmariti de echipe ca Dortmund.
Si nu se va intampla ca nationala Romaniei sa piarda rusinos acasa cu Turcia, 2-0, si nici Olanda nu ne va da 8-1 la general.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)