marți, 24 iunie 2014
Campionatul mondial al continentului american
Italia a fost eliminata de la Campionatul Mondial dupa o infrangere cu 1-0 in fata Uruguayului, dupa ce echipa europeana a jucat din minutul 55 cu un om in minus dupa un fault al lui Marchisio la Arevalo Rios. In mod sigur a fost fault dar, cred eu, nu de cartonas rosu. Asa cum Thomas Muller a simulat grosolan la reactia nervoasa a lui Pepe si s-a tavalit pe joc si in cazul lui Marchisio teatrul lui Rios a contat. Ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca Arevalo Rios este un jucator care nu a avut decat intrari dure pe parcursul meciului el fiind mijlocas defensiv. A primit numai un cartonas galben. Pe parcursul partidei Suarez l-a muscat pe Chellini intr-un gest demn de Mike Tyson dar atat centralul cat si tusierul nu au vazut nimic. Poate ca Suarez, care nu este la prima abatere de acest fel, va fi suspendat pe o perioada serioasa.
Faptul ca arbitrul meciului Italia-Uruguay a fost un mexican mi se pare de asemenea ciudat. Nu se putea gasi un gabonez, un japonez sau un australian? Delegarea arbitrilor din tari apropiate este cel putin ciudata la acest campionat mondial. Credeam ca acel campionat mondial din Correa de Sud a reprezentat maximul de cum poti influenta rezultatele meciurilor prin arbitraje, dar iata ca se poate si mai mult.
Dorinta de castig la acest mondial este evidenta. Sud-americanii si nord-americanii au cei mai multi suporteri. Europenii au venit in numar mic, unele echipe asa cum este cazul Belgiei sau chiar al Frantei neavand prea multi fani. In acest fel la campionatul mondial din 2022 din Qatar vom avea o finala Arabia Saudita – Emiratele Arabe Unite. Poate acest Blatter, un nume care in limba romana aduce cu celebrul “blat” se va gandi si la ce inseamna fotbal si va vedea ca inregistrarile video sunt mai mult decat necesare pentru a depista fazele de canibalism sau simularile grosolane de tipul celei a lui Muller din meciul Germania – Portugalia.
Mie unul mi se pare ca toate drumurile duc in Brazilia. Poate semifinale Brazilia – Uruguay si Argentina – Columbia urmate de o finala Brazilia – Argentina care sigur ar aduce venituri uriase. Dupa ce au investit o multime de bani, brazilienii nu concept sa piarda titlul mondial.
Deci, eu unul tin cu Germania la acest campionat mondial: Deutschland, Deutschland über alles!!!
duminică, 22 iunie 2014
Porecle ale echipelor de fotbal din Africa
Am vazut meciul Ghanei cu Germania si de asemenea partidele Coastei de Fildes, Camerunului, Algeriei si Nigeriei la acest Campionat Mondial si am constatat ca, desi tarile africane exporta jucatori de fotbal in Europa, unii dintre cei prezenti la aceasta competie nu au o dorinta mare de a juca pentru nationala. Comentariile mi-au amintit poreclele unora dintre cele mai cunoscute echipe de fotbal africane, care mi se par dragute.
Sa incepem cu Ghana, echipa care l-a dat fotbalului mare pe Abedi Pele, care are doua porecle, “perlele negre” sau “stelele negre”. Pe langa “faraonii” egipteni care lipsesc de la acest campionat mondial, fotbalul fiind suspendat o perioada de timp in aceasta tara din cauza problemelor politice, ar fi surpriza ultimei editii a Cupei Africii pe natiuni, Nigerul, a nu se confunda cu Nigeria. Porecla Nigerului este imposibil de tradus, Mena. Imposibil de tradus este si porecla gazdei ultimului campionat mondial, Africa de Sud, Bafana Bafana sau cea a Mozambicului, Mamba. Porecla echipei Zambiei, campioana din 2012 a Cupei Africii pe natiuni, Chipolopolo poate fi tradusa prin “gloantele de cupru”.
Fiind un continent cu multe animalute, poreclele celorlalte echipe importante din fotbalul african sunt inspirate din regnul animal. Cei mai populari in Romania sunt leii, fie ca sunt ei “Leii neimblanziti” ai Camerunului echipa cu care nationala Romaniei s-a confruntat la Campionatul Mondial din 1990 sau “leii din Atlas” echipa Marocului, cu care Romania juca amicale pe vremea comunista.
Senegalul, performera Campionatului Mondial din 2002 cand a invins surprinzator Franta cu 1-0 prin golul lui Papa Bouba Diop, poarta porecla de “leii din Teranga”.
O confuzie care se face frecvent sunt echipele care poarta acelasi nume. Trebuie facuta distinctie clara intre “elefanti”, echipa Coastei de Fildes si “elefantii nationali” cum sunt supranumiti jucatorii echipei Guineei. Cel mai cunoscut jucator din Guinea al momentului este Kevin Constant, jucatorul lui AC Milan. Exista de asemenea pe continentul african trei randuri de vulturi. “Vulturii” sunt jucatorii din Mali, “vulturii din Cartagina” reprezinta Tunisia, echipa care lipseste de la Campionatul Mondial, in timp ce campionii Africii din 2013 echipa Nigeriei, au porecla de “supervulturi” sau “vulturii verzi”.
“Leoparzii” reprezinta Republica Democratica Congo, fostul Zair, in timp ce “diavolii rosii” reprezinta Republica Congo. Pentru cine isi mai aduce aminte, Nicolae Ceausescu il avea ca prieten pe fostul dictator al Zairului, Mobutu Sese Seko Koko Ngbendu Wa Za Banga.
Tot in Africa mai gasim “veverite”, echipa statului Benin cu cel mai cunoscut jucator Stephane Sesegnon, fost component al lui PSG, “ulii”, echipa statului Togo, a cunoscutului Adebayor, jucator al lui Tottenham sau “pantere negre” echipa statului Gabon.. Echipa de fotbal a Burkinei Faso pentru care joaca fostul dinamovist Djakaridka Kone are porecla de “armasarii”.
Una dintre echipele mele favorite din Africa este Algeria, o echipa care i-a avut in componenta de-a lungul timpului pe Rabah Madjer, Djamel Menad sau Moussa Saib si care la aceasta editie in Brazilia il are ca vedeta pe jucatorul Valenciei Sofiane Feghouli. Jucatorii echipei de fotbal ai Algeriei au porecla de “vulpi”.
sâmbătă, 21 iunie 2014
Germania Ghana meci superb la Campionatul Mondial din Brazilia
Germania – Ghana 2-2
Dupa ce in prima partida au invins cu 4-0 Portugalia, Germania a jucat relaxat prima repriza in fata Ghanei, jucatorii lui Sammy Appiah avand ocaziile importante. Mai intai, Asamoah Gyan a sutat peste poarta, apoi Christian Atsu si Sulley Muntari l-au pus la grea incercare pe Manuel Neuer cu suturi de la distanta intr-o repriza terminata 0-0.
Dupa pauza pe teren a intrat o alta echipa germana, mult mai concentrata la joc, care a inscris in minutul 50 prin Mario Gotze dupa o centrare primita de la Thomas Muller. Dupa numai 3 minute “stelele negre” ale Africii au egalat la lovitura de cap perfecta a lui Andre Ayew dupa centrarea lui Afful.
In minutul 63 Philip Lahm a fost deposedat prea usor la mijlocul terenului de Sulley Muntari care i-a pasat in adancime lui Asamoah Gyan si capitanul Ghanei l-a invins pe Neuer cu un sut plasat. Selectionerul german Jogi Low a mutat foarte inspirat prin introducerea lui Miro Klos si Bastian Schweinsteiger. Germania a presat dupa primirea golului, dar cei care au mai avut o ocazie mare a inscrie au fost tot ghanezii prin Jordan Ayew, care, scapat singur pe partea stanga, a preferat sa suteze, sutul fiind blocat de Nueur, in locul unei pase catre Asamoah Gyan care se afla nemarcat in centrul careului german.
In minutul 70 a venit egalarea adusa de Miroslav Klose, varful de 36 de ani inscriind dupa un corner excelent batut de Toni Kroos. Tot Klose putea aduce victoria Germaniei in ultimul minut de joc cand a sutat pe langa poarta dintr-o pozitie excelenta.
Pentru Germania care a inceput cu Neuer in poarta, Jerome Boateng, Mertesacher, Hummels si Howedes in linia de fund, Lahm si Khedira la inchidere, Ozil, Kroos si Gotze in spatele varfului Thomas Muller, pe parcursul meciului intrand Mustafi, Klose si Schweinsteiger acest egal ii aduce primul loc in grupa cu 4 puncte. Germania a parut multumita cu un rezultat de egalitate. Nemtii mai au de jucat cu echipa Statelor Unite antrenata de Jurgen Klinsmann.
Pentru Ghana care daca pierdea pleca acasa, selectionerul Sammy Appiah a inceput in poarta cu Dauda, Afful, Boye, Mensah si Kwadwo Asamoah in aparare, Muntari si Rabiu la inchidere, Atsu, Kevin Prince Boateng si Andre Ayew in spatele varfului Asamoah Gyan. Pe parcursul meciului au mai intrat Mubarak, Badu si Jordan Ayew. Dupa acest egal ghanezii depind de jocul rezultatelor pentru a mai spera sa treaca de grupe, dar oricum “stelele negre” trebuie sa invinga Portugalia in ultimul meci. Mie unul mi-a placut mult jocul foarte frumos, deschis al africanilor, chiar putin lipsit de organizare tactica. Mi-au placut Christian Atsu, aripa dreapta a Ghanei facandu-i viata grea lui Howedes. De asemenea, fratii Ayew, baietii celebrului jucator Abedi Pele, au facut un meci foarte bun. Cealalta pereche de frati care au evoluat in acest meci nu a prins sfarsitul meciului pe teren, Jerome Boateng care evolueaza pentru Germania fiind schimbat din cauza unei accidentari, in timp ce Kevin Prince Boateng care evolueaza pentru Ghana a facut un meci slab.
Cu golul inscris in acest meci Miro Klose il egaleaza pe Ronaldo care detinea recordul de goluri inscrise la turneele finale, 15, varful Germaniei declarand ca dupa acest turneu final se va retrage din nationala.
duminică, 15 iunie 2014
Audi castiga Le Mans 2014
Audi a reusit sa castige al 13-lea titlu din istoria participarilor in cursa de 24 de ore de la Le Mans, prin echipajul Marcel Fassler, Andre Lotterer, Benoit Treluyer. Pe locul 2 s-a clasat tot un echipaj Audi, format din Lucas di Grassi, Marc Gene si Tom Kristensen. Locul 3 a revenit echipajului Toyota Sebastien Buemi, Anthony Davidson, Nicolas Lapierre.
A fost o cursa foarte interesanta, in care la clasa prototipuri 1 au concurat 7 echipaje, 3 echipaje Audi, 2 echipaje Porsche si 2 echipaje Toyota. Audi a avut probleme in calificari, echipajul lui Tom Kristensen avand un accident urat in care Loic Duval s-a retras, iar masina a fost foarte grav avariata. Inlocuitorul lui Duval a fost spaniolul Marc Gene, fost pilot in Formula 1. Calificarile au fost dominate de Toyota, care a dezvoltat cea mai rapida masina si Porsche, dar faptul ca Audi nu a a tras prea tare in aceasta etapa s-a dovedit a fi o strategie buna, in curs,a masinile Audi dovedindu-se cele mai fiabile.
Pe parcursul cursei atat Toyota cat si Audi au pierdut cate un echipaj ambele implicate intr-un accident provocat de un pilot de la o clasa inferioara. Cele doua echipaje Audi ramase in cursa au avut si ele probleme mecanice rezolvate de mecanicii condusi de managerul Wolfgang Ulrich, seful Audi Sport.
Intr-o cursa in care s-au aflat pe primul loc atat Toyota, care a avut un inceput de cursa foarte bun, dar si Porsche, Audi-ul castigator al lui Andre Lotterer a preluat conducerea in a 22-a ora de cursa si nu a mai cedat pana la final.
Pentru echipajul Marcel Fassler, Andre Lotterer si Benoit Treluyer, care in ciuda numarului 2 in concurs a pornit cu prima sansa dintre masinile Audi este al treilea titlu Le Mans dupa cele din 2011 si 2012.
Cel mai galonat pilot de la Le Mans, “mister Le Mans”, danezul Tom Kristensen, castigator anul trecut, trebuie sa mai astepte pentru a castiga al zecelea titlu din palmares. Omul care a castigat titluri alaturi de piloti ca Emanuele Pirro, Dindo Capello sau Allan McNish a trebuit sa se multumesca cu locul 2 intr-o cursa in care a avut multe probleme tehnice.
Din pacate, revenirea Porsche dupa 16 ani nu a fost incununata de succes, ambele echipaje ale constructorului german retragandu-se din cursa cu probleme mecanice. Pentru Toyota acest loc trei este destul de putin, avand in vedere ca japonezii au inceput un proiect acum 3 ani si este al doilea an in care nu castiga titlul.
Clasa prototipuri 2 a fost castigata pentru Zytek Nissan de echipajul Simon Dolan, Harry Tincknell si Oliver Turvey. La clasa GTE Pro a castigat echipajul Ferrari Gianmaria Bruni, Toni Vilander, Giancarlo Fisichella in timp ce clasa GTE Amatori a fost castigata de echipajul danez Kristian Poulsen, David Heinemeier Hansson si Nicki Thiim. Tot la clasa GTE Amatori au concurat actorul Patrick Dempsey (cei ce urmaresc Anatomia lui Gray are trebui sa il cunoasca) care a terminat al cincilea la aceasta clasa precum si fostul portar al nationalei Frantei Fabien Barthez.
Avand in vedere declinul de audienta al Formulei 1, cursa de la Le Mans si-a pastrat traditia, iar editia de anul urmator ar putea si mai interesanta, avand in vedere ca s-a intors Porsche care va dezvolta cu siguranta o masina mai buna. De asemena, din 2015 atat Nissan cat si unul dintre constructorii italieni si-au anuntat intentia de a intra la clasa prototip 1.
vineri, 13 iunie 2014
Infrangere grea pentru Spania la Campionatul Mondial din Brazilia
Spania – Olanda 1-5
Nu a fost cea mai grea infrangere pentru nationala Spaniei din istorie, dar, cu siguranta a fost foarte dureroasa, avand in vedere ca echipa Roja venea din postura de campioana mondiala en-titre si una din favoritele la castigarea Cupei mondiale.
Vicente del Bosque, antrenorul Spaniei, a inceput cu Casillas in poarta, Azpiliqueta, Ramos, Pique, Alba in aparare, Xabi Alonso, Busquets, Xavi, Iniesta si David Silva la mijloc, Diego Costa in atac.
Olanda lui Luis van gaal a inceput cu Cillessen in poarta, Vlaar, de Vrij, Martins Indi, Janmaat si Blind in aparare, de Guzman si de Jong la mijloc, Robben si Sneijder pe aripi si van Persie in atac.
Prima ocazie mare de gol a apartinut Olandei, sutul lui Sneijder fiind aparat de Casillas. Spania a echilibrat jocul si au venit cele doua ocazii importante ale “brazilianului” Diego Costa, blocat de fundasii Vlaar si Janmaat.
Tot Diego Costa a reusit sa obtina un penalty la o faza in care el si-a lasat piciorul pe piciorul adversarului, cazand insa superb si arbitrul italian a dictat penalty transformat de Xabi Alonso. Tot Diego Costa trebuia sa primesca un cartonas rosu atunci cand l-a lovit cu capul in gura pe Martins Indi la un corner. Aceasta faza nu a fost vazuta de arbitru.
Chiar inainte de pauza, Olanda a egalat la centrarea perfecta a lui Blind reluata superb in poarta de la marginea careului de 16 m cu capul de van Persie. Un gol foarte frumos.
Dupa pauza pe teren a existat numai Olanda, “portocala mecanica” reusind sa inscrie 4 goluri fara a primi nici unul. Mai intai o alta pasa in adancime a lui Daley Blind, fiul lui Danny Blind, fostul capitan al lui Ajax si actual second al lui van Gaal, l-a gasit pe Robben care i-a culcat cu cei doi fundasi centrali spanioli Ramos si Pique inainte de a inscrie. Golul trei al olandezilor a fost marcat cu ajutorul arbitrului care nu a santionat o interventie a lui van Persie in suprafata careului de 6 m la Casillas la o lovitura libera executata de Sneijder balonul ajungand la de Vrij care a reluat in poarta. Portarul si capitanul Spaniei a gresit teribil al golul patru al Olandei balonul fiindu-i furat de catre van Persie care a reluat in poarta goala. Golul cinci a fost o faza frumoasa de contraatac in care Robben a primit mingea la mijlocul terenului dupa un corner si a sprintat pe langa Ramos invingandu-l pe Casillas. Daca mai punem la socoteala si bara lui van Persie la scorul de 2-1 pentru Olanda putem spune ca “portocala mecanica” a desfiintat Spania. In repriza a doua Spania a avut o singura ocazie de gol atunci cand Torres nu a sutat la poarta din pozitie foarte buna, fiind blocat de un fundas olandez.
Jocul de pase al Spaniei, celebrul tiki-taka a fost blocat excelent de olandezi cu o aparare avansata, mijlocul terenului fiind aglomerat. De asemenea, presingul Olandei a fost excelent, David Silva, Xavi sau Iniesta avand prea putin timp pentru a pasa. Din pacate sistemul de joc al Spaniei si al Barcelonei care a adus atatea succese echipei, a fost greu de schimbat pe parcurs, iar del Bosque si-a atras critica intregii prese dupa titularizarea lui Casillas, rezerva la Real Madrid.
Pentru spanioli meciul cu selectionata Chile devine decisiv, avand in vedere ca sud-americanii au invins Australia cu 3-1, iar in ultima etapa, in meciul Olanda – Chile, “portocala” ar putea fi deja calificata. Olanda, cu o echipa formata din jucatori tineri, din campionatul intern, printre care titulari au fost portarul Cillessen si Daley Blind de la Ajax sau de Vrij si Martins Indi de la Feyenord, doritori de a face un campionat mondial frumos si a prinde un contract important, a dovedit inca o data ca este o echipa puternica, care poate face spactacol.
Si acum ca sa inchei cu o gluma, avand in vedere ca Spania a pierdut in fata Olandei cu 5-1, iar Romania lui Piti a pierdut cu olandezii numai cu 4-1 pe teren propriu, cred ca ceea ce spune marele selectioner roman “echipa noastra poate bate pe oricine “ este adevarat si ne da sperante ca la o eventuala calificare a tricolorilor la campionatul mondial, posibil in 2050, nu ne vom face de ras.
duminică, 8 iunie 2014
Nadal regele de la Rolland Garros
Rafael Nadal a reusit sa castige turneul masculin de la Rolland Garros dupa o finala in patru seturi in fata lui Novak Djokovic, 3-6, 7-5, 6-2, 6-4. Primul set a fost castigat de sarb care a reusit un break la 4-4. Asa cum ne-a obisnuit, Nadal si-a imbunatatit jocul atunci cand a fost condus si in al doilea a reusit sa il preseze pe Djokovic, care si-a pierdut serviciul la 6-5 pentru spaniol. Din acest moment parca jocul a fost mai usor pentru Nadal care a reusit, profitand si de nervozitatea lui Djokovic caruia nu ii mai iesea jocul, sa castige al treilea set cu 6-2. In setul patru spaniolul a condus cu 4-2, dar Djokovic a dat sperante fanilor reusind sa faca un break de 4-3 si chiar sa egaleze, cedand apoi in fata fortei spaniolului.
Pentru Nadal este al noualea titlu la Rolland Garros, care a castigat titlul incepand cu anul 2005, mai putin in anul 2009, performanta greu de egalat de un alt tenisman. Din pacate pentru Novak Djokovic acesta nu a reusit nici in acest an sa castige singurul trofeu care ii lipseste din palmares, intalnind un spaniol foarte motivat.
Tot la Rolland Garros s-a mai disputat finala de dublu masculin in care francezii Benneteau –Vasselin au trecut de cuplul spaniol Granollers – Lopez si finala de dublu feminin in care chinezoaicele Shuai Peng si Su-Wei Hsieh au invins cuplul italian Errani - Vinci.
sâmbătă, 7 iunie 2014
Performanta importanta a romanilor la Rolland Garros 2014
Chiar daca Maria Sharapova a reusit sa castige turneul de la Rolland Garros dupa ce a invins-o in finala pe jucatoarea noastra Simona Halep cu 6-4, 7-6, 6-4, intr-un meci care a durat peste 3 ore, Romania a obtinut un titlu in competitia pariziana. In finala de dublu feminin la categoria juniori, Romania a reusit sa castige titlul prin perechea formata din Ioana Ducu si Ioana Loredana Rosca care au invins in finala cuplul Bellis - Vondrousova. Partida dintre Sharapova si Halep a fost una echilibrata,in care cred ca diferenta a facut-o plusul de experienta al jucatoarei din Rusia. Primul set a fost castigat de Sharapova, Simona pierzand serviciul la 5-4 pentru rusoaica. In al doilea set, romanca a revenit si s-a impus in final la tie-break. Un moment important a fost intre seturile doi si trei cand, dupa ce a fost infranta, Sharapova si-a schimbat costumul de joc, element care a scos-o putin din joc pe Halep, care si-a pierdut serviciul in primul game al setului 3. Din pacate, la 4-4, la prima minge din game, pe serviciul Simonei Halep, Sharapova a contestat, iar arbitrul a acordat punct pentru rusoaica, desi mingea a fost continuata. Acest element a fost cred eu decisiv, Simona pierzandu-si serviciul la 0 si astfel s-a facut 5-4. Sharapova a inchis apoi meciul pe propriul serviciu. Pentru Maria Sharapova este al doilea Rolland Garros din cariera, dupa cel din 2012, jucatoarea din Rusia avand in palmares si cate un titlu la Wimbledon, US Open si Australian Open. Este primul trofeu de Mare Slam dupa operatia la umar pe care a suferit-o. Cred ca in meciul in fata Simonei pe langa plusul de experienta a contat serviciul mult mai bun al rusoaicei. De partea cealalta Simona Halep isi continua ascensiunea, ajungand pe locul 3 mondial dupa acest turneu. Colaborarea inceputa cu antrenorul Wim Fissette incepe sa dea rezultate, Simona imbunatatindu-si primul serviciu, dar avand inca mult de lucru la al doilea serviciu, care reprezinta a “paine de mancat” pentru adversare. De asemenea, la capitolul fizic sta mult mai bine. Lipsa de experienta si o oarecare nervozitate sunt elemente care conteaza mai ales in momentele importante asa cum a fost finalul meciului in fata rusoaicei. In ciuda infrangerii din finala, anul 2014 a inceput bine pentru Simona si dupa sferturile de la Australian Open a venit traseul bun de la Rolland Garros. Pentru o jucatoare care este “in prim plan” de numai 1 an cred eu ca este foarte bine. Oricum ar fi, performanta Simonei este una cu adevarat importanta, mai ales ca Sharapova este una dintre cele mai importante jucatoare din circuitul feminin. Sper eu ca si la Wimbledon-ul din acest an Simona sa se mentina in frunte, sa dea dovada de constanta. Trebuie semnalata la acest turneu de la Rolland Garros si performanta lui Florin Mergea, fostul partener de dublu al lui Horia Tecau, care alaturi de croatul Marin Draganja a ajuns in semifinale la dublu masculin. Jucatorul roman a revenit dupa pauza de un an in care se lasase de tenis si, alaturi de croatul de 23 de ani, au pierdut in fata favoritilor 12 ai turneului, spaniolii Granollers - Lopez. .
joi, 5 iunie 2014
Simona Halep va juca finala la Rolland Garros
Daca la fotbal Romania este invinsa cu 2-1 de Algeria, avem cu ce ne mandri la tenis. Simona Halep a reusit calificarea in finala turneului de tenis de la Rolland Garros dupa ce a trecut in doua seturi de nemtoaica Alexandra Petkovic, 6-2, 7-6. Dupa un prim set castigat usor cu 6-2, jucatoarea germana a revenit, conducand cu 3-1 la inceputul setului doi. Din fericire plusul de experienta al Simonei s-a vazut si romanca si-a impus jocul constant castigand in final cu 7-6 (la 4 in tie-break). In finala Halep va juca cu rusoaica Maria Sharapova. Indiferent de rezultatul finalei Simona va urca pe locul 3 mondial ceea ce este o mare performanta. De mentionat este de asemenea ca la acest turneu Simona nu a pierdut nici un set. Este prima finala de Mare Slam pe care o joaca, un lucru care ar putea pune presiune asupra romancei.
miercuri, 4 iunie 2014
Simona Halep in semifinale la Rolland Garros
Simona Halep s-a calificat in semifinalele turneului de tenis de Mare Slam de la Rolland Garros dupa ce a invins-o pe rusoaica Svatlana Kuznetova cu 2-0 la seturi (6-2, 6-2). Meciul a inceput cu intarziere datorita ploii.
Prin victoria in fata sportivei din Rusia, Simona devine a treia jucatoare romana care ajunge in semifinale la Paris dupa Virginia Ruzici si Florenta Mihai.
In semifinale, Halep va juca cu nemtoaica Andrea Petkovic.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)