vineri, 30 decembrie 2011

Cronica meciului Liverpool - Newcastle

Liverpool – Newcastle 3 – 1

La inceputul meciului nu eram sigur cu ce echipa sa tin, avand in vedere ca cele doua formatii sunt favoritele mele din Anglia.
Ma bucur pentru victoria lui Liverpool, care cu cele 3 puncte se mentine in lupta pentru Champions League.
Ambii manageri au inceput cu sisteme de joc similare, 4-5-1, Kenny Dalglish cu Reina in poarta, Johnson, Agger, Skrtel si Jose Enrique in aparare, Downing, Henderson, Spearing, Adam si Bellamy in spatele varfului impins Andy Carroll, iar Alan Pardew cu Krul in poarta, Simpson, Williamson, Coloccini si Ryan Taylor in linia de fund, Obertan, Tiote, Cabaye, Vuckic si Gutierrez la mijloc si in atac cu Demba Ba. In teren s-au aflat 3 fosti componenti ai lui Newcastle, Jose Enrique si Andy Carroll si Craig Bellamy
Liverpool a presat de la inceputul meciului, dar nu a reusit deschiderea scorului, Tim Krul blocand suturile lui Daniel Agger si Stuart Downing.
Pe contraatac, Newcastle a inscries primul gol al partidei in minutul 25, cand, la o centrare de pe partea stanga a lui Ryan Taylor balonul a fost trimis de catre Cabaye in fundasul Daniel Agger, care l-a deviat in proprie poarta.
Dupa acest gol primit oarecum contrar cursului jocului, Liverpool s-a aruncat in atac si a reusit egalarea 5 minute mai tarziu prin Bellamy care a sutat din interiorul careului lui Newcastle la capatul unei faze lucrate de Carroll.
Pana la finalul primei reprize Liverpool a mai avut o sansa mare de a marca la lovitura de cap a lui Skrtel dupa cornerul batut de Charlie Adam, dar la pauza a fost 1-1.
Repriza a doua a inceput ca si prima cu Liverpool atacand mai ales pe benzi unde Downing si Bellamy au creat faze si centrari bune pentru Andy Carroll si cu Newcastle incercand timide contraatacuri. Carroll, varful transferat pentru 35 mil lire de la Newcastle, a avut o sansa mare la centrarea lui Jordan Henderson dar balonul a fost parat de catre Tim Krul.
In minutul 60 Kenny Dalglish a operat mutarea castigatoare prin introducerea capitanului de drept al lui Liverpool, Steven Gerrard, si jocul cormoranilor s-a schimbat total. Presiunea a crescut mult, fanii au fost mai zgomotosi, iar apararea lui Newcastle a cedat, mai intai la sutul din lovitura libera a lui Craig Bellamy (min. 70) si apoi la sutul din actiune a lui Gerrard (min. 80).
Newcastle a avut sansa egalarii, sutul lui Demba Ba din minutul 75 fiind respins de pe linia portii de catre Skrtel. In faza imediat urmatoare, Andy Carroll a reusit sa trimita balonul in bara.
Pentru Liverpool este o victorie importanta, echipa lui Dalglish continuand forma buna aratata in acest inceput de sezon, iar revenirea cu gol a lui Gerrard dupa 3 luni de absenta le da cormoranilor sperante ca vor prinde un loc in Champions League.
Newcastle in ciuda acest esec se mentine pe locul 7, o clasare foarte buna pentru o echipa care in ultimii s-a luptat la retrogradare, dar are un lot foarte subtire, cu jucatori in forma slaba, cum sunt Obertan, Simpson sau Gutierrez. Managerul Allan Pardew a fost neinspirat in acest meci, pastrandu-l in teren pana la sfarsitul meciului pe Danny Simpson, jucator care a fost depasit foarte usor pe partea dreapta de catre Bellamy si care a gresit numeroase baloane.
In etapa urmatoare cele doua echipe vor juca cu primele doua clasate, Liverpool mergand la Manchester pentru a juca cu City, iar Newcastle primind vizita lui Manchester United.

miercuri, 21 decembrie 2011

Atitudinea si declaratiile din ultima perioada in hocheiul romanesc

Nu stiu cati dintre voi stiu, dar in ultima perioada s-au petrecut mai multe incidente in hocheiul romanesc si nu vorbesc aici de performante, ci de mai multe declaratii ciudate ale unor hocheisti sau oficiali de etnie maghiara.
Primul incident a fost constituit de bataia aplicata de trei jucatori ai nationalei under 16 de etnie maghiara unui jucator roman. Apoi a fost refuzul jucatorilor nationalei de a intona imnul Romaniei, acestia intonand imnul Ungariei. Unul dintre jucatorii echipei Sport Club Miercurea Ciuc, Tihamer Becze, a declarat ca "românii nu au, practic, nici o legătură cu naţionala de hochei, dar nici cu sportul acesta, în general” si ca “Ţinutul Secuiesc a învins Ungaria cu 4-1. Aceasta este formularea corectă. În lotul de 26, avem un ucrainean şi un jucător cu nume românesc, portarul, care este născut la Gheorgheni şi vorbeşte bine ungureşte, mama lui fiind unguroaica”. Presedintele federatiei de hochei, Tanczos Barna, a declarat mai apoi ca “noi trebuie să apreciem rezultatele echipei naţionale după performanţe, nu după cele de etnie, rasă. Cu chiu, cu vai am reuşit să avem jucători care se bucură la golurile marcate pentru România, la fel ca şi publicul din Miercurea Ciuc, care se bucură pentru victoriile echipei naţionale". Tot acesta a mai declarat ca “imnul secuiesc se cîntă de 21 de ani în Covasna” si "dacă în România se vrea, o să-i exludem pe toţi maghiarii din Harghita care joacă în echipa asta. O să plec cu toţi jucătorii din România ca să fie toată lumea mulţumită şi să jucaţi în Liga H!”.
Toate aceste atitudini si amenintari depasesc limitele sportului si pentru acestea organele statului roman ar trebui sa ia atitudine, cei trei imbecili care au putut sa bata un copil ar trebui inchisi pentru ceva timp, jucatorului Sport Clubului si presedintelui federatiei ar trebui sa i se solicite explicatii suplimentare, privind imnul si acest tinut secuiesc.
De asemenea, marele presedinte ar trebui demis si lasat sa plece cu toti jucatorii care il vor urma indiferent unde doreste. Echipa nationala nu trebuie transformata intr-o obligatie, vine in fond cine vrea sa reprezinte Romania. Sunt convins ca se vor gasi jucatori care sa evolueze pentru Romania.
Din punctul meu de vedere problema depaseste limitele sportului, acesti indivizi fiind utilizati intr-o ampla actiune de popularizare a acestui tinut secuiesc si de trezire a atitudinii anti-unguri pe care unii romani o au. Poate niste idioti spera in alte miscari de tip Targu Mures care sa le dea ocazia sa solicite autonomie pe modelul Kosovo. Consider ca ar trebui declarate ilegale orice miscari care solicita autonomie sau orice forma de dezintegrare a statului roman si de asemenea, jucatorii care nu doresc sa reprezinte Romania ar trebui exclusi definitiv din orice nationala, indiferent de sport.

vineri, 16 decembrie 2011

Evolutia nationalei de handbal feminin a Romaniei la Campionatul Mondial

Dupa o eliminare rusinoasa nu prea ai ce sa comentezi, dar acest esec trebuie sa ofere sansa unui nou inceput.
Eu cred ca multe din motivele esecului trebuie cautate la antrenor. Un antrenor care la finalul meciului cu Croatia le-a spus jucatoarele “care mai puteti” sau care nu a fost in stare sa le motiveze sa tina mingea in ultimele secunde ale meciului cu Japonia nu prea are ce sa caute la nationala. Ar trebui lasat sa se concentreze pe echipa de club, oricum mare parte din jucatoare vin de la Oltchim.
Un punct foarte slab a fost selectia jucatoarelor. Nu contest faptul ca Romania are o mare absenta, Cristina Neagu, dar au fost selectionate jucatoare fara experienta, gen Dedu şi Buceschi sau jucatoare aflate la final de cariera, gen Carmen Amariei, care nu mai poate aduce nimic bun la nationala decat scandaluri. La campionatul mondial nu poti sa faci experimente.
Romania este intr-o etapa de schimbare a generatiilor, dar atunci obiectivul trebuie sa fie altul, de exemplu primele 8 locuri si calificarea la Olimpiada, dar federatia popularizeaza ideea ca echipa este de primele 4 locuri. Atunci cand lui Cristian Gatu i s-a sugerat ideea demiterii antrenorului, raspunsul sau a fost ca acesta “este in grafic”.
Programul echipei a fost unul gresit. Nu au fost desfasurate meciuri amicale tari inaintea turneului, iar la trofeul Carpati echipa a jucat cu frica de accidentare. Federatia ar trebui sa ia exemplul meciurilor de pregatire intre Norvegia si Danemarca si sa organizeze meciuri de pregatire cu Ungaria sau Croatia pentru a testa permanent potentialul echipei.
Eu cred ca o schimbare a lui Radu Voina cu un antrenor strain ar fi o solutie buna, ar fi eliminate criteriile de selectie in baza CV-ului si nu a formei, iar echipa ar cunoaste alt stil de pregatire. Promovarea jucatoarelor tinere este o solutie, dar nu la campionatul mondial. Ar trebui organizate turnee in care sa fie alese cele mai valoroase handbaliste. De asemenea, ar trebui sa renuntam la selectionarea unor jucatoare cu experienta dar in forma slaba sau la final de cariera, deoarece acestea nu mai pot aduce nimic nou pe termen lung. Si, cel mai important, ar trebui sa ne stabilim obiective realiste, sa invatam sa ne dorim mai mult dar in functie de ceea ce se poate. Sa nu mai popularizam ideea “atat s-a putut” ci “ne dorim mai mult”.

Tragerea la sorti a Stelei pentru Europa League

Dupa o calificare frumoasa, dar norocoasa, Steaua a intrat intr-o galerie in care toate meciurile sunt tari. Conducatorii clubului si jucatorii trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca orice meci este dificil, un meci fiind considerat mai usor in special daca echipa adversa este deja calificata sau daca se afla intr-o forma foarte slaba. Eu cred ca Gigi Becali s-a bucurat, ca de obicei, prea devreme spunand ca a avut noroc la tragerea la sorti. Twente Enschede este campioana Olandei in anul 2010, are un antrenor foarte experimentat, Co Adriaanse si in ciuda faptului ca isi vinde vedetele asa cum s-a intamplat in vara cu plecarea lui Ruiz la Fulham si a lui Theo Janssen la Ajax, promoveaza tineri de mare valoare cu dorinta de afirmare. In lotul actual al lui Twente se gasesc jucatori ca Danny Landzaat si Tim Cornelisse, jucatori cu mare experienta, fosti internationali, Luuk de Jong, jucator pentru care se bat Arsenal si Liverpool, Leroy Fer, marea speranta de acum cativa ani de la Feyenord pentru care Manchester United ofera 15 mil de euro, Emir Bajrami, internationalul suedez fost la Ajax sau golgheterul Mark Janko.
Twente este o echipa a carei aparare este foarte tare, echipa nu a mai pierdut din septembrie 2011, se afla pe 3 in Olanda la cinci puncte de ocupanta locului 1.
Opinia mea este ca Steaua ar trebui sa se bucure ca nu a cazut cu echipe ca Atletico Madrid, PSV, Valencia sau Ajax pentru care castigarea Europa League este un obiectiv al sezonului, dar olandezii trebuie sa fie priviti cu mare atentie pentru ca ultimele meciuri ale romanilor in fata batavilor ne-au fost defavorabile. Daca insa Steaua va schimba pana la meciul cu olandezii din nou 6 jucatori din prima echipa, probabil ca nu va avea mari sanse, echipa fiind si asa neomogena. De asemenea, in sezonul trecut, cand Steaua s-a intalnit cu Twente, romanii au avut destul de mult noroc reusind sa obtina doua egaluri.

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Cronica meciului Real Madrid - Barcelona

Real Madrid - Barcelona 1 – 3

Dorinta de revansa neafisata a Realului dupa umilitoarea infrangere suferita anul trecut 0-5 la Barcelona l-a facut pe Mourinho sa nu introduca 3 inchizatori in teren si sa joace cu acelasi 4-2-3-1 cu Casillas in poarta, Coentrao, Sergio Ramos, Pepe si Marcelo in aparare, Xabi Alonso si Diarra la inchidere, Di Maria, Ozil si Ronaldo mijljlocasi ofensivi si Benzema in atac. In singura victorie a Realului de anul trecut in fata Barcelonei in Cupa Spaniei, Mourinho a folosit sistemul cu trei inchizatori. De partea cealalta, Barcelona a inceput cu sistemul clasic, fara varf impins cu Valdes in poarta, Alves, Pique Puyol si Abidal in aparare, Xavi, Busquets si Iniesta la mijloc, Messi, Fabregas si Alexis in atac.
In minutul 1 Realul a reusit cel mai rapid gol din istoria meciurilor directe prin Karim Benzema la o greseala grava a portarului Barcelonei care a degajat balonul mult prea usor, doar pana la mijlocul terenului.
Barcelona a reactionat imediat, dar sutul lui Lionel Messi din minutul 5 a fost respins cu greu de Iker Cassillas.
In minutul 13 Victor Valdes a mai comis-o o data la o alta degajare, balonul a ajuns la Xabi Alonso, dar sutul de la jumatatea terenului al acestuia a fost respins de Eric Abidal.
In minutul 25 a aparut prima ocazie creata de jucatorii lui Mourinho, primul moment in care ei au incercat sa joace, sa creeze, nu sa astepte greseala adversarului. Benzema a avut o cursa frumoasa pe partea stanga, i-a pasat in careu lui Ronaldo care a tras mult pe langa, desi il avea pe Angel di Maria nemarcat si ar fi putut sa ii paseze.
In minutul 30 a venit egalarea Barcei, la pasa lui Messi catre Alexis Sanchez, chilianul l-a depasi in viteza pe Pepe si a sutat fara sanse pentru Casillas.
Pana la pauza Barcelona a avut o ocazie buna de a marca la lovitura libera a lui Xavi, dar balonul a fost respins de portarul Realului, iar madrilenii au raspuns prin Benzema care a fost blocat cu greu de interventia frumoasa a lui Pique.
In minutul 43 s-a petrecut cel mai controversat moment al partidei, la intrarea imprudenta si intarziata a lui Leo Messi la Xabi Alonso, cand argentinianul putea fi eliminat, avand in vedere ca avea deja un galben, dar arbitrul nu i l-a acordat pe al doilea.
La inceputul celei de a doua repriza idolul Madridului, Cristiano Ronaldo, a avut ocazia de a inscrie la lovitura libera obtinuta tot de el la interventia lui Pique, dar portughezul nu a reusit sa trimita periculos desi a avut doua ocazii de a suta.
Barcelona a preluat conducerea in minutul 55 la sutul lui Xavi de la 25 m, care a fost deviat in proprie poarta de Marcelo.
Imediat dupa gol, Mourinho a reactionat si l-a inlocuit pe Ozil cu Kaka.
Neputinta Realului de a ataca a fost evidenta, madrilenii nereusind sa creeze mai nimic la poarta Barcei, cu exceptia centrarii lui Xabi Alonso catre Cristiano Ronaldo, nemarcat in careul Barcelonei, dar portughezul a calculat gresit traiectoria balonului.
Barcelona a reusit golul trei la o faza superba in care Leo Messi a urcat frumos pe partea dreapta, i-a pasat lui Dani Alves care i-a centrat lui Fabregas in careul madrilen iar fosul jucator al lui Arsenal a inscris cu capul.
Barcelona a avut ocazia inscrierii golului 4 in minutul 75, cand, la o faza similara cu cea de la golul 3, Alves a centrat pentru Xavi de aceasta data, dar acesta nu a reusit sa inscrie, lovitura sa de cap trimitand putin peste poarta lui Casillas.
In minutul 80 Realul a avut o sansa buna de a marca atunci cand Kaka a sutat frumos dar balonul a fost respins in corner de Victor Valdes.
Pana la sfarsitul meciului nu s-a mai intamplat nimic notabil, Barcelona reusind sa castige, zic eu meritat, pe terenul rivalei. A fost intrerupta seria de 76 de meciuri in care madrilenii au castigat dupa ce au condus.
Ma bucur pentru victoria Barcelonei, o noua umilinta pentru Mourinho, care, la conferinta de presa de dupa meci a avut tupeul sa spuna ca echipa catalana a castigat cu noroc. De asemenea, ma bucur ca “marele” Cristiano Ronaldo a avut o zi proasta in ciuda celor 96 mil euro platite pentru el.
Mi se pare ca Barcelona este peste Real atunci cand evolueaza cu titularii. Din pacate echipa lui Guardiola are un program de meciuri mult prea incarcat iar unii dintre jucatori revin dupa lungi perioade de accidentare.
In clasament, echipa formata din jucatori cumparati cu sume fabuloase, care nu are decat un jucator crescut la academia Realului, Casillas, se afla pe locul doi, dar are un meci in minus si cu o victorie ar trece din nou pe primul loc. Pentru Barcelona urmeaza campionatul mondial al cluburilor, o competitie inventata pentru sponsori, fara nici o traditie, care insa va solicita si mai mult echipa din punct de vedere fizic.

luni, 5 decembrie 2011

Cronica meciului Dinamo - Steaua

Dinamo – Steaua 1 - 3

Altadata “eternul derby”, acum un meci intre echipa de pe primul loc si echipa de pe locul 7-8-9, meciul dintre cele doua rivale a fost unul destul de slab din punct de vedere valoric si, mi s-a parut mie cu o mica incarcatura emotionala. Mi-au lipsit duelurile tari intre Mirel Radoi si Danciulescu sau dialogurile intre Andone si Lacatus. Acest aspect este oarecum normal avand in vedere numarul mic de jucatori care stiu cu adevarat ce inseamna un Dinamo-Steaua.
Steaua a castigat acest meci in primul rand pentru ca s-a zbatut mai mult, a alergat pentru fiecare balon, a acoperit bine terenul si a avut mai mult noroc.
Spre meritul lui sau, Ilie Stan a inceput cu cei mai in forma jucatori dintre cei valizi, lasandu-i pe banca pe fratii Costea sa se balaceasca in ifosele lor si i-a introdus in atac pe muncitorii Rusescu si Nikolic. In lina mediana l-a plasat pe Prepelita in banda dreapta pentru a-l bloca pe Marius Alexe, in centru pe maratonistul Bourceanu si pe Brandan, iar pe stanga pe Tanase. In aparare i-a folosit pe Emeghara, Iliev, Geraldo si Lotovlevic, iar in poarta pe Tatarusanu.
Liviu Ciobotariu a inceput cu Balgradean in poarta, Luchin, Grigore, Moti si Diabate in aparare, Rus, Catalin Munteanu, Kone si Alexe la mijloc, iar in atac “noul N&D”, Niculae-Danciulescu.
Meciul a inceput cu Dinamo in atac, presand permanent poarta lui Tatarusanu. Portarul Stelei a avut noroc in minutul 8 cand sutul din 2 m lateral dreapta al lui Marius Niculae a nimerit in plasa laterala. Dinamo a deschis scorul in minutul 20, prin Niculae din penalti, la o interventie imprudenta cu mana ridicata a lui Iliev, care a comis hent.
Aproape imediat Steaua a egalat prin Rusescu care a prins un sut frumos de la 25 m, balonul a lovit terenul in fata portarului lui Dinamo si a intrat in poarta.
Dinamo a acuzat din plin socul golului si pana la sfarsitul primei reprize Steaua a avut doua ocazii bune de a marca, mai intai prin Nikolic care, scapat singur cu Balgradean, a tras in portar si apoi in ultimele secunde cand Kone era sa-si marcheze autogol la un corner executat foarte bine de Brandan.
A doua repriza a inceput la fel ca prima, cu Dinamo in atac, ratand doua ocazii bune la suturile lui Liviu Ganea si Marius Niculae si cu Steaua contraatacand. Mai intai in minutul 50, Rusescu a sutat slab dupa o combinatie foarte frumoasa cu Tanase, iar apoi reusind sa marcheze la o faza in care balonul a circulat perfect pe traseul, Tanase-Nikolic-Rusescu, ultimul sutand din intoarcere si invingandu-l pe Balgradean.
Dupa golul primit si impulsionati de fanii care aproape au umplut stadionul, Dinamo s-a aruncat in atac si putea egala la cele doua cornere batute bine de Catalin Munteanu, dar Niculae si Kone au fost blocati de Tatarusanu. Steaua a replicat prin bara lui Tanase cu un sut frumos dupa un corner batut de Brandan. Dinamo a continuat sa preseze si a reusit egalarea la numarul de bare, la sutul violent al lui Marius Niculae. Catalin Munteanu a avut si el ocazia egalarii dar a sutat putin peste din lovitura libera. Si cum in fotbal ocaziile se razbuna, Steaua a reusit sa marcheze in minutul 92 prin Mihai Costea la o contra frumoasa, cand fostul oltean a primit balonul la mijlocul terenului reusind sa il invinga usor pe Balgradean.
Nu imi aduc aminte de cand nu a mai reusit Steaua sa invinga Dinamo pe terenul acesteia. Cred ca Steaua a fost mai organizata in acest meci, a profitat din plin de apararea visatoare a lui Dinamo in care Moti si Diabate au prins zile slabe, iar mijlocul Stelei a fost superior prin efortul depus.
Ilie Stan, mereu amenintat cu demiterea in special de presa a vrut sa moara pe mana lui si a introdus in teren cea mai in forma echipa, o echipa care poate face atat faza de atac cat si de aparare, iar cadoul de Mos Nicolae i-a fost adus de Mos Nikolic, care a avut o evolutie foarte buna. Poate fi un punct de plecare pentru Steaua, care insa trebuie sa munceasca mult, in primul rand la pregatire fizica. Sezonul nu este terminat iar militarii pot sa termine pe podium, avand in vedere ca meciurile tari sunt jucate bine de echipa lui Ilie Stan.
Dinamo a intrat pe teren prea relaxata, unii jucaori au prins zile slabe, iar Danciulescu a fost absent mare parte din meci. Ciobotariu trebuie sa rezolve rapid problema mijlocasului defensiv, Kone fiind usor depasit de Bourceanu. Oricum, Dinamo ramane pe primul loc, cu o echipa carpita, in care nu s-au facut investitii importante, dar cu unii tineri care in mod sigur au valoare, ma refer aici la Alexe, Rus, Ganea sau Luchin si se poate bate la titlu.

duminică, 4 decembrie 2011

Moartea lui Socrates


Dupa moartea lui Gary Speed, trebuie sa va anunt un alt deces al unui mare fotbalist.
Este vorba despre Socrates, fostul international brazilian, unul dintre cei mai tehnici jucatori pe care eu i-am vazut, cu o viziune a jocului extraordinara, dar si cu o viata personala foarte interesanta.
Pe numele sau complet Socrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira, Socrates si-a inceput cariera la Botafogo, dar cele mai mari performante le-a obtinut la Corinthians pentru care a marcat 172 de goluri in 6 ani si cu care a castigat Campionatul Paulista in anii 1979, 1982 si 1984 si la Flamengo cu care a castigat Campionatul Carioca in anul 1986. La Corinthians a instaurat impreuna cu unii coechipieri în anii '80, în plină dictatură, fenomenul numit "Democraţia Corinthiană", în care fiecare decizie legată de echipa se lua cu votul jucătorilor. Probabil influentat de idolii sai din copilarie Fidel Castro, Che Guevara si John Lennon, Socrates a purtat impreuna cu coechipierii tricouri cu inscrisul "vreau să votez pentru preşedintele meu" lucru care a atras mania regimului dictatorial de atunci.
A mai evoluat cate un sezon la Fiorentina si unul la Santos, iar cariera si-a incheiat-o tot la Botafogo in anul 1989. In 2004 a acceptat sa fie pentru o luna antrenor-jucator al echipei Garforth Town intr-o liga regionala din Anglia.
A jucat 60 partide in nationala Braziliei intre 1979 si 1986 inscriind 22 de goluri. A fost capitanul echipei Braziliei participanta la Cupa Mondiala din 1982, care ii mai cuprindea pe Zico, Falcao, Junior sau Serginho si care s-a oprit in sferturi, fiind invinsa de Italia lui Paolo Rossi.
Lucru rar intalnit la fotbalisti in general, iar la cei brazilieni in special este faptul ca Socrates a fost un student stralucit, a obtinut un doctorat in medicina la celebra Universitate din Sao Paolo si a practicat aceasta meserie dupa ce s-a retras din fotbal.
Cel poreclit “Doctor Socrates” era un obisnuit al emisiunilor TV din Brazilia, a scris numeroase articole in presa, pe teme legate de fotbal, politica si economie. De asemenea, era recunoscut ca un fumator inrait care a avut puterea sa recunoasca public ca este dependent de alcool.
Pentru cine nu stie Socrates a fost fratele mai mare al lui Rai, fostul jucator al lui PSG, din vremea cand parizienii zdrobeau Steaua cu 5-0.

Despre sport cu serban