vineri, 6 mai 2011

comentariul lui Ioan Becali despre Adrian Vasii

Am citit un articol in Gazeta, cu un interviu acordat de Ioan Becali care il considera pe Adrian Vasii, antrenorul nationalei de fotbal a Romaniei Under 17, “o catastrofa”.
Pe langa faptul ca a fost unul dintre jucatorii importanti ai fostei echipe FC Sibiu, Adrian Vasii a reusit sa califice Romania la campionatul european under 17. Este una dintre cele mai mari performante ale fotbalului romanesc din ultimii ani daca tinem cont de rezultatele echipei de seniori. Vasii este cel care l-a promovat cu insistenta pe Branescu, portarul echipei under 17, ajuns acum la Juventus Torino.
Criticile sunt rezultatul infrangerii cu 1-0 in fata Olandei, recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune echipe la acest nivel de varsta. Ceea ce l-a deranjat pe Ioan Becali este jocul defensiv in fata olandezilor. Pentru cine nu s-a interesat de jocul nationalei under 17 a Romaniei, aceasta utilizeaza un sistem 4-2-3-1, bazat in primul rand pe defensiva, favorabil contraatacului. Nu este de mirare ca l-a utilizat si in meciul in fata Olandei. Chiar daca ar fi jucat cel mai prost meci al anului, ar fi pierdut cu 5-0, nu cred ca rezultatele si cunostiintele unui antrenor pot fi catalogate dupa un singur joc. Pentru un antrenor de la acest nivel de varsta important este in primul rand numarul de jucatori promovati.
Replica FRF a fost data de Miodrag Belodedici care i-a recomandat lui Becali sa isi vada de treaba lui. Mi se parea normal ca acest Becali sa primeasca si o amenda, asa cum se intampla cu Adrian Mititelu care ii “jigneste” pe mai marii fotbalului romanesc.
Un asemenea comentariu este specific unui personaj de prost gust din fotbalul romanesc, un “cappo mafioso” local care nu este interesat decat de buzunarul sau si pe care il intereseaza evolutia fotbalului romanesc tot atat cat il intereseaza ce se intampla cu cosmonautii aflati pe statia spatiala internationala. Acest fost vanzator de bilete la film, mare expert al jocurilor de noroc, care a facut si a desfacut la echipa nationala a Romaniei, impunandu-si chiar si selectionerul la un moment dat, ar face bine sa taca si sa isi vada de combinatiile lui josnice. Problema lui cu Adrian Vasii pleaca de la faptul ca antrenorul nu a acceptat sa isi indrume jucatorii sa semneze cu firma de impresariat a fratilor Becali, unii dintre ei fiind impresariati chiar de parinti sau de impresari cu mai putina notorietate, dar poate, cu mai mult interes fata de viitorul jucatorilor. Acest Becali este cel care a pus la cale telenovela ieftina a transferului lui Chivu de la Roma la Real Madrid pentru ca apoi sa ajunga la Inter. Un impresar care s-a imbogatit dupa plecarea masiva a jucatorilor romani imediat dupa 1990, un bufon chemat pe la toate televiziunile si care acorda interviuri in toate ziarele de sport in calitate de mare specialist. Poate ca publicul din Romania ar trebui sa elimine din preferintele sale acest gen de personaj, care nu aduce plus valoare ci ne afunda mai mult in mocirla mediatica, in care scandalurile si circul sunt mereu prezente.

4 comentarii:

  1. Verii Becali trebuie sa dispara din fotbalul romanesc. Ar fi un prim semn de insanatosire.

    RăspundețiȘtergere
  2. ADI VASII a reusit sa ajunga la campionatul european cu nationala under 17...daca e asa prost antrenor cum zice BECALI cum a ajuns pana aici?ar trebui ca impresarii sa-l felicite si pe el si pe copiii care au reusit sa faca sa rasune imnul ROMANIEI de 3 ori la un camionat european....CHIVU si altii impresariati de BECALI nici macar nu s-au calificat la un campionat european...BECALI TU NU ESTI ROMAN DACA ADRESEZI ASA CUVINTE LA ADRESA UNUI OM CARE A MUNCIT PT IMAGINEA ROMANIEI

    RăspundețiȘtergere
  3. BECALI E UN CIOBAN DACA VORBESTE ASA DE ECHIPA CARE A AJUNS PE LOCUL 7 IN EUROPA...FELICITARIE ECHIPEI SI ANTRENORILOR

    RăspundețiȘtergere
  4. pt cei care nu stiu domnul profesor VASII a promovat si ALTI jucatori din generatia veche ca RIPA,ALEXE,RADUT,TORJE,ALIBEC ETC....NU E DE AJUNS BECALI ?FELICITARI DOMNULE PROFESOR SI MERGETI CU CAPUL SUS CA SUNTETI UN ADEVARAT OM SI CU SUFLET MARE...VA MULTUMIM PT TOT CE FACETI CU COPIII TINERI FOTBALISTI

    RăspundețiȘtergere

Despre sport cu serban